Sidste NYT fra badeklubben Året Rundt

Brev sendt til Morsø Kommune 1.5.19

01-05-2019
Nykøbing Mors, 1. maj 2019

Til Morsø Kommune
Att. Meiner Nørgaard, formand for Teknik- og Miljøudvalget
Ansgar Nygaard, næstformand for Teknik- og Miljøudvalget
Ellen Philipsen Dahl, formand for Beskæftigelses- og Erhvervsudvalget
Arne Kirk, direktør for Teknik og Miljø

Vedr. Badeklubben Året Rundt ved Østerstrand

Kære kommunalpolitikere og direktør for Teknik og Miljø

Vi henvender os til jer i forbindelse med Kommunens planer om etablering af et Søsportscenter og udvikling af området ved Østerstrand. I den forbindelse vil vi gerne gøre opmærksom på vores ønsker og behov.

Vi er en frivillig forening oprettet 11.1.2011 og godkendt under Folkeoplysningsloven af Morsø Kommune. Vi har p.t. 51 medlemmer, ca. halvdelen vinter-/helårsbadere og halvdelen sommerbadere i Nykøbing, på Nordmors og i Glyngøre. Som medlemmer af Roklubben har vinterbaderne adgang til Roklubbens faciliteter (bad, køkken og opholdsstue samt motionsrum), mens sommerbaderne benytter to små baderum på Vandrehjemmet.

Da Roklubben har bestemt at flytte til Søsportscentret når det bliver færdigt (efter planen i 2021), forudser vi, at vi kommer til at mangle et sted at holde til, få et varmt bad og mødes i et socialt fællesskab. Roklubbens lokaler er jo næppe bevaringsværdige.

Badeklubbens generelle holdning er, at vi gerne vil fortsætte med at bade fra Østerstrand. Som en af Blå Flag-strandene i Danmark er det utvivlsomt den bedste badestrand i Nykøbing, hvorimod Klosterfjordens vandkvalitet og beskaffenhed er tvivlsom. Vi har dog samtidig en repræsentant i Søsportscentrets brugergruppe, da det ene ikke udelukker det andet. Måske vil vi på anden vis få glæde af det nye center. Vi har et par gange med succes lånt Ungdomsskolens transportable sauna og ser muligheder i at dele fælles faciliteter med campingpladsen og/eller Vandrehjemmet.

Det vi ønsker at gøre opmærksom på med denne skrivelse, er vores behov for et klubhus med gode faciliteter (omklædningsrum, brusere og toiletter til omkring 25 daglige brugere m/k) samt mulighed for socialt samvær. Med den stigende interesse for vinterbadning og friluftsliv kan man med tiden forvente flere brugere.

Vores ønske er tillige at skabe en generel forskønnelse og renovering af Østerstrand til gavn for morsingboer, badere og turister. F.eks. er adgangen til stranden kun mulig ved badebroerne pga de mange store sten, der er lagt som kystsikring. Toiletforholdene er mangelfulde, og der savnes en udendørs bruser samt lys til badere, der bader tidligt inden arbejde om vinteren.

Vi opfordrer hermed til dialog om fremtiden. Badeklubben Året Rundt deltager gerne i samarbejde med Morsø Kommune om at formulere planer for udviklingen af Østerstrand.

Med venlig hilsen
Badeklubben Året Rundt

Jette Anker-Møller, formand
Mogens Bloch, sekretær
Finn Skanning, kasserer
Margit Bennedsgaard, bestyrelsesmedlem
Anny Frantzen, bestyrelsesmedlem

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

22.02 | 16:14

Savner et sted med Kontakt til ansvarlig for hjemmesiden.Vil bede om at få ændret navn på formand under Indmeldelse.

...
05.02 | 20:38

Gestresste und Sportler haben erhöhten Eisenbedarf:

Je nach Stressfaktor kann ein erhöhter Eisenbedarf im Sport vorallem normal sein und sollte behandelt werde

...
01.02 | 22:02

Skagen Vinterbade Festival 2019 var som vanlig en skøn oplevelse

...
05.02 | 18:00
Program for 2019 har modtaget 1
Du kan lide denne side